laupäev, 5. juuni 2010

Rabarberi-jogurtikook




PÕHI:
  • 3 muna
  • 3 dl suhkrut
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 apelsini mahl
  • 100 g võid
TÄIDIS:
  • 2 dl maitsestamata jogurtit
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 400 g rabarberit
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, apelsinimahl ja sulatatud või. Tõsta tainas 24 cm läbimõõduga ümmargusse või piklikusse võitatud või küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Aseta peale poolitatud või tükeldatud rabarberivarred. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Täidise valmistamiseks sega omavahel jogurt, suhkur, muna ja vanillsuhkur. Vala segu eelküpsetatud koogipõhjale ning küpseta veel umbes 35 minutit. Serveeri jahtunult.

Allikas: "100 kooki 3" - Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar