kolmapäev, 10. märts 2010

Ahjuköögiviljad veiselihaga


Väga maitsev toit. Kõik, kes sõid kiitsid.
  • 400 g veiseliha
  • 1-2 sibulat
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 2-3 spl toiduõli
  • 1 tl piprasegu
  • soola
  • 100-150 g toorjuustu
  • 2 dl vett
  • 5-6 kartulit
  • 1-2 paprikat
  • 150 g riivitud juustu
Lõika veiseliha ribadeks. Kuumuta pannil toiduõli ja prae liha läbi. Kui liha on rohkem, prae kahes jaos. Lisa õhukesteks seibideks lõigatud sibul ja purustatud küüslauk ning kuumuta. Maitsesta soola ja pipraseguga. Kui sibul on kergelt läbi praetud, lisa vesi ning toorjuust. (Kasuta iga kord erineva maitsega toorjuustu, nii saad alati veidi teistmoodi maitsega toidu). Lase kaste keema. Kalla ahjuvormi põhja sortsuke toiduõli. Lõika kooritud kartulid sektoriteks ning maitsesta vähese soolaga. Pese paprikad ja lõika pikkadeks ribadeks. Kasuta eri värvi paprikaid, siis tuleb toit rõõmsam. Ahjuvormi kõige alumiseks kihiks tõsta kartulid, nende peale paprikaribad. Kalla lihakaste kartuli ja paprika peale - kata need ühtlaselt. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 40-45 minutit. Kui liha ja kartulid on enam-vähem pehmed, tõsta roog ahjust välja ning puista peale riivjuust. Küpseta veel umbes 10 minutit ehk kuni kõik koostisained on pehmed. Serveeri kuumalt.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar