neljapäev, 21. jaanuar 2010

Pehme ja mahlane mustikakook



Põhi:
  • 4 dl nisujahu
  • 175 g võid
  • 1 muna
  • 2 sl suhkrut
  • 50 g mandlilaaste
  • Vanillsuhkrut
Koogisisu:
  • Mustikaid
  • 3 muna
  • 2 dl hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut


Koogipõhi: Sega külmad võitükid jahu ja mandlilaastudega, lisa muna ja sõtku mass elastseks tainaks. Äärista sellega koogivormi põhi ja servad ning pane see külmkappi umbes pooleks tunniks. Pane ahi 200 kraadile soojenema. Koogi sisu: Kalla mustikad koogipõhjale ja vala peale eelnevalt läbi segatud muna-hapukoore-suhkru segu. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuniks kook on pealt pruun. Ahjust välja võttes lase koogil enne sööma asumist toatemperatuurini taheneda.

Allikas: Toidutare






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar