pühapäev, 20. detsember 2009

Ploomi-kohupiimakook


Retsept toidutarest. Maitsev krõbe põhi ja mahlane kohupiimakate.

Kaerahelbe-muretainas:
  • 4 dl kaerahelbeid
  • 1,5 dl jahu
  • 150 g võid
  • 0,5 tl soola
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 sl vett
Täidis:
  • 500 g kivideta ploome
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 200 g kohupiima
  • 0,5 dl mannat
  • 2,5 tl kartulijahu
  • 0,5 sidrunist pressitud mahla
Valmista tainas. Sega kausis kaerahelbed ja jahu, lisa tükeldatud või, siis sool ja suhkur. Keskele tee süvend, kuhu vala vesi, haki noaga tainaks. Pane 30 minutiks külmkappi. Kata 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga, millele suru tainas. Pane peale poolitatud ploomid.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega munakollased, kohupiim, kartulijahu, manna, sidrunimahl ja suhkur. Sega munavalgevahuga ning vala ploomidele. Küpseta 175 kraadi juures 60 minutit. Jahuta, võta vormist välja ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar