teisipäev, 8. detsember 2009

Marmorkeeks


Retsept saadud selveri retseptikogust. Järgmine kord paneks võidu vähem aga muidu maitsev keeks.
8-le
  • 250 g toasooja võid
  • 2 dl suhkrut
  • 3 muna
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 3 sl kohvi
  • 3,5 dl nisujahu
  • 3 sl kakaopulbrit
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, vahustamist jätkates. Lisa vanillisuhkur, kohvi ja küpsetuspulbriga segatud nisujahu. Tõsta kolmandik tainast kõrvale ja sega kakaoga. Laota valgest tainast pool võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi põhja. Jaga kakaoga tainas peale ning kata pealt taas valge tainaga. Sega lusika või noaga kaks värvilist tainast omavahel kergelt segamini. Küpseta keeksi ahjus 175 kraadi juures 30-45 minutit. Proovi küpsust tikuga. Lase vormis jahtuda 10 minutit ja kummuta vormist välja lõplikult jahtuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar