teisipäev, 24. veebruar 2015

Tiramisu jäätis

  • 450 g mascarponet
  • 250 ml piima või 10% rõõska koort
  • 100 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 60 ml kohvilikööri
  • 45 ml Baileys likööri
  • 100 g Lady Fingers või Savoiardi küpsiseid
  • kohvi (küpsiste immutamiseks)
Šokolaadikaste:
  • 50 g suhkrut
  • 40 ml vett
  • 60 ml kanget kohvi
  • 25 g kakaopulbrit
  • 0,5 tl vanilliekstrakti
Mikserda mascarpone, piim, suhkur, sool ja liköörid kokku. Tõsta mõneks tunniks külmkappi.
Šokolaadikastmeks sega kastrulis suhkur, vesi, kohv, kakaopulber ja vanill. Kuumuta pidevalt segades u 10 minutit. Lase jahtuda.
Vala mascarponesegu jäätisemasinasse ja valmista jäätis. Nirista jahtunud šokolaadikaste valmis jäätisesse ja sega kergelt läbi, et jäätis jääks siiruviiruline. Kasta küpsised ükshaaval kohvisse ning laota immutatud küpsised kihiti valmis jäätisega sügavkülma minevasse karpi. (Teine võimalus: ära immuta küpsiseid, vaid haki need jämedalt ja sega jäätisesse). 
Enne serveerimist lase jäätisel vähemalt paar tundi sügavkülmas seista.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar