pühapäev, 22. veebruar 2015

Piparmündivahuga vastlakuklid



10 tk
Kuklid:
  • 3 dl leiget vee-piimasegu
  • 25 g pärmi
  • 9 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 75 g võid
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • määrimiseks muna
Täidis:
  • 400 g kodujuustu
  • 2 dl vahukoort
  • 0,5-1 dl suhkrut
  • maitse järgi piparmündiessentsi
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • rohelist toiduvärvi
Sulata pärm leiges piima-veesegus, lisa 4 dl jahu ja sega ühtlaseks massiks. Kata rätikuga ja lase pool tundi soojas kohas kerkida. Seejärel lisa suhkur, sool ning pidevalt sõtkudes juurde 5 dl jahu. Sulata või, lisa hakitud šokolaad ja sega, kuni see on sulanud, lisa taignale. Sõtku ühtlaseks. Lase taignal uuesti 30 minutit soojas kohas rätiku all kerkida.
Kerkinud tainast sõtku õhk välja ning jaga tainas kümneks ning vormi peopesade vahel pallikesed. Aseta need ahjuplaadile ning lase 15 minutit kerkida. Seejärel pintselda kuklid üle lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Lase jahtuda. 
Täidiseks püreesta kodujuust saumikseriga. Vahusta koor suhkruga, lisa püreestatud kodujuust, maitse järgi piparmündiessentsi ja natuke rohelist toiduvärvi ning mikserda läbi. Riivi 50 g tumedat šokolaadi, ülejäänud haki jämedalt. Sega šokolaad vahu hulka.
Lõika jahtunud kuklitelt "müts" pealt ära. Tõsta kreem kuklitele ning aseta "müts" peale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar