reede, 7. november 2014

Maapähklivõi-müslibatoonid


Müslibatoone oleme harjunud ikka poest ostma, aga neid on väga lihtne ka kodus valmistada. Nii saab teha just nii magusad ja just nende lisanditega batoonid nagu endale meeldib. Lisa šokolaaditükke, erinevaid pähkleid ja kuivatatud puuvilju, kookoshelbeid, küpsisetükke või hoopis martsipani - katsetamisrõõmu jagub. Ise olen viimase kuu aja jooksul neid iga pühapäev valmistanud, endale kooli ja vennale sõjaväkke kaasa võtmiseks :) Maitsvad ja tervislikud energiapommid! 
Sobivad ka sügavkülmutamiseks.


  • 4 dl täisterakaerahelbeid
  • 3 dl pähkleid
  • 1,5 dl kuivatatud datleid või ploome
  • 1,5 dl kuivatatud banaanilaaste
  • 6 sl maapähklivõid
  • 6 sl mett
  • 1/2 tl soola
Rösti kaerahelbd ahjus või kuival pannil. Tõsta kaussi, lisa hakitud pähklid ja banaanilaastud. Püreesta hakitud datlid või ploomid. Pane datli/ploomipüree, maapähklivõi, mesi ja sool kastrulisse ning kuumuta madalal kuumusel segades, kuni kõik on segunenud ja kreemjas. Vala kaerahelbesegu hulka ning sega korralikult läbi. Suru segu 20x20 cm vormi ja hoia vähemalt 1-2 tundi külmkapis, kuni segu on tahenenud. Lõika tükkideks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar