pühapäev, 19. oktoober 2014

Piimašokolaadiga juustukook


Põhi:
  • 350 g Digestive küpsiseid
  • 120 g võid
Täidis:
  • 350 g piimašokolaadi
  • 500 g toasooja toorjuustu
  • näputäis soola
  • 3 muna
  • 60 ml piima
  • 2 tl vanilliekstrakti
Kate:
  • 375 ml paksu maitsestamata jogurtit
  • 2 sl suhkrut
  • 50 g hakitud tumedat šokolaadi


Purusta küpsised köögikombainis peeneks, lisa sulatatud või ja töötle, kuni kõik on segunenud. Suru segu 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja umbes 5 cm kõrguselt servadele. Küpseta 180 kraadises ahjus 5-10 minutit ehk kergelt krõbedaks. Lase jahtuda.
Sulata piimašokolaad, tõsta jahtuma. Mikserda toorjuust ja sool suures kausis keskmisel kiirusel ühtlaseks seguks. Lülita mikser aeglasemale kiirusele, lisa munad, piim ja vanill. Lisa sulatatud šokolaad ja sega korralikult läbi. Vala täidis põhjale ja küpseta 180-kraadi juures umbes 35-45 minutit ehk kuni juustukate on peaaegu tardunud, kuid keskelt veel kergelt võbeleb.
Sega jogurt suhkru ja hakitud šokolaadiga. Võta juustukook ahjust välja, määri peale kate. Küpseta veel 5 minutit. Võta kook ahjust ja lase vormis täielikult jahtuda. Seejärel lase enne serveerimist vähemalt 6 tundi külmas seista.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar