reede, 18. oktoober 2013

Šokolaadijäätis riivleiva ja vaarikamoosiga


Üks tõeliselt šokolaadine jäätis, millesse segatud krõbisevat röstitud riivleiba. Vaarika-mustsõstramoos sobib oma magus-hapuka maitsega suurepäraselt sellesse rammusasse jäätisesse. Enne seveerimist lase kindlasti jäätisel veidi pehmeneda. Peab mainima, et sellele jäätisele jagati palju kiidusõnu :)


  • 4 munakollast
  • 5 dl piima
  • 1 dl suhkrut
  • 2 dl 35% rõõska koort
  • näpuotsatäis soola
  • 2 sl kakaopulbrit (magustamata)
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 100 g riivleiba + 2 sl suhkrut
  • vaarikamoosi või vaarika-mustsõstramoosi
Kuumuta potis piim, sool ja suhkur. Klopi munakollased kausis lahti, lisa vähehaaval veidi kuuma piima, segu hoolega segades. Kalla soojendatud munakollased potti kuuma piima juurde. Kuumuta madalal kuumusel pidevalt segdes, kuni kaste veidi pakseneb. Kurna kaste läbi sõela kaussi, lisa kakaopulber ja hakitud šokolaad ning sega, kuni šokolaad on sulanud. Lase segul täielikult jahtuda. Vahusta koor, sega jahtunud muna-piimasegusse. Hoia segu vähemalt 4 tundi külmkapis.
Kuumuta pannil riivleiba ja suhkrut seni, kuni leib karamellistub. Sega hoolega läbi, lase jahtuda.
Sega riivleib muna-piimasegusse, vala jäätisemasinasse ja valmista jäätis. Pane valmis jäätis kihiti moosiga karpi ning tõsta sügavkülma. Enne serveerimist lase jäätisel veidi pehmeneda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar