teisipäev, 15. oktoober 2013

Köögivilja-tatrasupp suitsujuustuga


Kerge vaevaga saab valmistada ühe imehea juustuse köögivilja-tatrasupi, milles veidi tunda ka suitsujuustu mekki. Serveerimiseks sobivad hästi krõbedad juustuga leivakuubikud ning kaussi tõstetud supile puista peale veel ka lisaports riivitud suitsujuustu. 


Neljale kuni viiele
  • 1,2 l vett
  • 1 dl tatart
  • 400 g külmutatud köögiviljasegu (nt Maahärra "Kiirpada")
  • 200 g sulatatud juustu
  • 100 g suitsujuustu
  • soola
Serveerimiseks:
  • 4 viilu leiba
  • võid
  • (suitsu)juustu
Keeda tatar 200 ml soolaga maitsestatud vees pehmeks (kuni kogu vedelik on tatrasse imendunud). Lisa 1 l vett ja köögiviljad. Lase keema ja keeda 5 minutit. Lisa sulatatud juust ning kuumuta, kuni see on sulanud. Seejärel sega hulka riivitud suitsujuust ning maitsesta supp soolaga. Tõsta tulelt.
Määri leivaviilud mõlemalt poolt võiga, lõika kuubikuteks.Prae pannil krõbedaks, puista peale riivitud tavalist või suitsujuustu, lase sulada.
Serveeri suppi juustu-leivakuubikutega, peale puista peenelt riivitud suitsujuustu.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar