reede, 1. veebruar 2013

Sealiha-makaroniroog


Vahelduseks hakklihaga makaronidele võid proovida makaronirooga sealiha, marineeritud kurgi ja sulatatud juustuga. 
  • 400 g sealiha
  • 2-3 spl toiduõli
  • 3-4 spl sojakastet
  • 2 sibulat
  • 2 marineeritud kurki
  • 100 g makarone (keetmata)
  • 6-7 dl vett
  • 100 - 150 g sulatatud juustu
  • Musta pipart
  • Vajadusel soola
Lõika liha väiksemateks kuubikuteks. Kuumuta pannil toiduõli ning pruunista lihatükid, seejärel lisa pannile sojakaste.
Koori ja puhasta sibulad ning lõika poolratasteks.Kuumuta need koos lihaga läbi ning järgmiseks lisa marineeritud kurgi ribad. Kuumuta veel kord ja maitsesta pipraga. Kalla pannile umbes pool vee kogusest, kata see kaanega ja hauta toitu, kuni liha on pehme. Temperatuur keera madalamaks - oluline on, et liha küpseks, kuid vedelikku ei aurustuks palju.
Kui liha on pehme, kalla juurde makaronid. Kui nende pehmenemiseks on vedelikku liiga vähe, lisa vett juurde. 
Kui makaronid ja liha on pehmed, sega hulka sulatatud juust. Sega vaikselt ja kuumuta, kuni juust on sulanud ja roog mõnusalt mahlane. Vajadusel maitsesta veel. Serveeri kuumalt.

Allikas: Nipiraamat (jaanuar 2011)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar