teisipäev, 11. september 2012

Suvesupp Merevaiguga


Mõnusalt kerge ja juustumaitseline supp, milles palju häid värskeid aedvilju.



  • Pool väikest värsket kapsapead
  • 5 värsket kartulit
  • 2 värsket porgandit
  • 2 dl rohelisi herneid
  • 1,5 l kana- või köögiviljapuljongit
  • 100 g (naturaalset) sulatatud juustu Merevaik
  • Soola ja pipart
  • Maitserohelist
Lõika kapsas peenteks ribadeks ning tükelda kartulid ja porgandid. Lase puljongil keema tõusta ja lisa siis kapsas. Keeda paar-kolm minutit ning lisa kartul, porgand ja hernes. Keeda, kuni aedviljad on pehmed, kuid siiski veel imevähe krõmpsuvad - nii säilivad vitamiinid ja maitse on mõnusam. Lisa sulatatud juust ja sega, kuni see on täielikult lahustunud. Maitsesta soovi korral täiendavalt soola ja pipraga, puista üle maitserohelisega ning serveeri kohe.

Allikas: "Supid"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar