laupäev, 1. september 2012

Sulajuustuga seene-suitsukanapirukas


Üks ääretult maitsev krõbeda ja pudiseva lehttaignakoorikuga seenepirukas. Kukeseened koos sulajuustu ja suitsukanaga moodustavad kreemise täidisega toitva ja väga-väga hea piruka.




  • 500 g pärmi-lehttaigent
  • 1 l kukeseeni (või 0,6 l soolaseeni)
  • 200 g suitsukanaliha
  • 1 sibul
  • 100 g Merevaigu sulatatud juustu kukeseentega
  • 100 ml 10% rõõska koort
  • Natuke õli ja võid
  • Soola-pipart
  • 1 muna
Täidise jaoks haki seened, suitsukana ja sibul väikesteks tükkideks. Prae pannil killukese või ja õli segus sibul klaasjaks, lisa seened (kui kasutad soolaseeni, tuleks neid vajaduse korral eelnevalt kindlasti leotada, et nad liiga soolased poleks). Kui seentest eralduv vedelik on aurustunud, lisa suitsukana ja mõne aja pärast ka sulatatud juust ning rõõsk koor. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta veidi ning tõsta tulelt ja lase jahtuda.
Rulli lehttaigen veidi õhemaks ristkülikukujuliseks tükiks ja tõsta küpsetuspaberile. Jaota täidis ühele taignapoolele ja tõsta peale teine taignapool. Vajuta lahtised ääred kahvliga kinni ja tee piruka peale kahvliga mõned augud. Määri pirukapealset lahtiklopitud munaga. Küpseta 180-200 kraadises ahjus umbes 15-20 minutit ehk kuni pirukas on kuldpruun. Lase veidi jahtuda ja lõika siis tükkideks.

Allikas: Katrini retseptid


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar