neljapäev, 20. mai 2010

Rabarberikook kookoshelvestega




Maitsev rabarberikook rohkete kookoshelvestega, mis maitseb kõige paremini külmalt.

  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl hapukoort
  • 50 g sulatatud võid
  • 2 dl nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 tl vanillsuhkrut
  • 2-3 keskmise suurusega rabarberit
Peale:
  • 1 muna
  • 0,5 dl suhkrut
  • 2 spl sulatatud võid
  • 2 dl kookoshelbeid
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa hapukoor ja juba pisut jahtunud sulatatud või. Sega kuivained omavahel ja lisa tainale. Sega võimalikult vähe ja ettevaatlikult. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud või rasvainega määritud ümmargusse vormi. Tükelda kooritud rabarberid ja raputa koogile. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Samal ajal vahusta katte jaoks muna suhkruga, lisa kookoshelbed ja 2 sl sulatatud võid. Pane segu ettevaatlikult poolküpsenud koogile ja lase sel veel umbes 15 minutit küpseda. Serveeri vanillikastme- või jäätisega.

Allikas: Naistelehe Nipiraamat (juuni 2008 nr 4)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar