esmaspäev, 31. mai 2010

Kreemjas kaerahelbepuder rabarbrikompotiga


Puder oli mõnusalt kreemjas ja väga maitsev. Hapukas kaneelise mekiga rabarbrikompott sobis pudru juurde ideaalselt. Soovitan!

Neljale

RABARBRIKOMPOTT:
  • 500 g rabarbrit
  • 75 g suhkrut
  • 1 kaneelikoor
KAERAHELBEPUDER:
  • 4 dl kaerahelbeid
  • 6 dl piima
  • 2 dl 10 % rõõska koort
  • Noaotsatäis soola
Koori rabarberivarred ning lõika 3 cm juppideks. Pane koos kaneelikoore ja suhkruga paksupõhjalisse potti ning kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni suhkur lahustub. Siis tõsta kuumust ning kuumuta ilma kaaneta potis 7-8 minutit, kuni rabarber on pehme. Sega aeg-ajalt. Tõsta pott tulelt, eemalda kaneelikoor ja lase soovi korral jahtuda. Pudru valmistamiseks sega potis kaerahelbed, piim ja rõõsk koor. Kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni kaerahelbed on pehmed ja puder kreemjas (ca 10-15 minutit). Kui puder on liiga paks, siis lisa veel piima. Maitsesta puder soolaga. Jaota kaerahelbepuder kausidesse, tõsta peale (jahtunud) rabarbrikompott ja serveeri kohe.

Allikas: Nami-nami

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar