teisipäev, 27. mai 2014

Kõrvitsapüreesupp singiga


Mõnusalt lihtne ja väga maitsev püreesupp. Singi asemel sobib kasutada ka peekonit.

  • 1 kg kõrvitsat (puhastatud)
  • 250 g pastinaaki või porgandit
  • 1 puljongikuubik
  • 500 ml vett
  • 50 g sulatatud juustu
  • 150 ml kohvikoort
  • soola
  • 100 g sinki või peekonit
Lõika kõrvits kuubikuteks ja kooritud porgandid või pastinaak seibideks. Lase potis vesi keema ja lisa puljongikuubik. Lisa tükeldatud kõrvits ja porgand või pastinaak ning keeda seni kuni mõlemad on pehmed. Püreesta supp saumikseriga ja tõsta tagasi tulele. Nüüd lisa sulatatud juust, sega kuni juust on sulanud. Viimasena lisa kohvikoor, maitsesta soolaga.
Lõika sink või peekon tükkideks ja prae krõbedaks.
Serveeri suppi praetud peekoni või singiga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar