pühapäev, 29. september 2013

Kukeseenerisoto


  • 300 g värskeid kukeseeni
  • 2 sl võid
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 dl viilutatud porrut
  • 4 dl risotoriisi
  • 2 dl kuiva valget veini
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 2 dl riivitud Parmesani
  • musta pipart, soola
Serveerimiseks:
  • soovi korral 1 dl riivitud Parmesani



Lõika seened suuremateks tükkideks. Kuumuta neid paksupõhjalises kastrulis või pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa või, hakitud küüslauk ja porru, kuumuta segades mõni minut. Pane juurde riis ja kuumuta taas segades mõni minut. Vala juurde vein. Kui see on riisi imendunud, lisa paar detsiliitrit puljongit ja sega läbi. Jätka vähehaaval leeme lisamist, kuni see on otsas. Sega hulka riivitud Parmesan, maitsesta soola ja pipraga.
Soovi korral puista ka taldrikusse tõstetud valmisroale Parmesani.

Allikas: "Suvetoidud"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar