teisipäev, 27. august 2013

Iirise-šokolaaditükikestega müsli

  • 100 g kaerakliisid
  • 250 g täisterakaerahelbeid
  • 25 g võid
  • 1 dl mett või karamellimaitselist siirupit
  • näpuotsatäis soola
  • 100 g banaanilaaste
  • 50 g kookoshelbeid
  • 75 g päevalilleseemneid
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 100 g iiriskomme
  • 1-2 sl kohvikoort
Sulata kuumaveevannil tume šokolaad (soovi korral lisa ka 1 sl kohvikoort). Vala väiksesse fooliumiga vooderdatud vormi. Tõsta külma. Sulata iirised 1 sl kohvikoorega ning vala šokolaadi peale. Tõsta sügavkülma (siis on seda hiljem lihtsam lõigata).
Sega kausis kaerakliid, täisterakaerahelbed, kookoshelbed ja päevalilleseemned. Sulata või ning maitsesta siirupi ja soolaga. Sega või-siirupisegu kuivainetega, laota ühtlase kihina suurele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit või kuni müsli on kuldpruun. Lase jahtuda. Lõika šokolaadi-iirisemaius väikesteks tükkideks, haki banaanilaastud ning sega need jahtunud müsli hulka.
Serveeri piima või jogurtiga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar