laupäev, 8. oktoober 2011

Tomati-juustuvorm



  • 4 tomatit
  • 250-300 g mozzarellat
  • 6-10 viilu röstsaia või -sepikut
  • 50 g võid
  • 1 sibul
  • 3 spl nisujahu
  • 5 dl piima
  • 1,5 dl riivitud juustu
  • 1/2 tl muskaatpähklit
  • Toiduõli vormi määrimiseks
  • Soola
  • Musta pipart
Määri ahjuvorm toiduõliga kergelt üle.
Pese tomatid ja lõika viiludeks. Lao neist vormi esimene kiht. Lõika saia- või sepikuviilud pooleks ning laota tomatite peale. Viiluta mozzarella umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks ja laota saiale. Tee samasuguseid kihte, kuni tomatit-saia-mozzarellat jätkub.
Valmista kaste. Sulata potipõhjas või ja prae selles hakitud sibul klaasjaks. Sega juurde nisujahu, kuumuta ja lisa pidevalt segades piim. Lisa kastmele riivitud juust. Maitsesta kastet muskaatpähkli, musta pipra ja soolaga, sega ja lase keema.
Kalla kaste vormi toiduainete peale. Küpseta ahjus 225 kraadi juures 15-20 minutit ehk kuni juustukaste on muutunud mõnusalt kuldseks.

Allikas: Nipiraamat (august 2011)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar