esmaspäev, 30. mai 2011

Vanilli-riisipuding rabarberiga





Ahvatlev ja mmmõnus vanilline riisipuding, mille muudab täiuslikuks rabarber. Ilma hapuka rabarberita oleks see puding ilmselt lääge, aga magus vanill ja hapu rabarber koos kreemja riisipudruga moodustavad võrratu magustoidu ja pealegi on valmistamine liigagi lihtne nii maitsva desserdi kohta :) Väärib kindlasti minu lemmikute tiitlit.


Neljale

Riisipuding:
  • 100 g ümarateralist riisi
  • Vett
  • 5 dl piima
  • 2 sl suhkrut
  • 1 pikuti poolitatud vanillikaun
Rabarberikompott:
  • 300 g rabarberit
  • 2 sl suhkrut
  • 1 sl vett
Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa riis ja keeda 5 minutit. Nõruta riis hoolega, siis pane uuesti potti koos piima, suhkru ja vanillikaunaga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta ilma kaaneta potis madalal tulel umbes 20 minutit, aeg-ajalt segades, kuni riis on pehme ja kreemjas.
Samal ajal lõika rabarber 5 cm juppideks ja pane koos suhkru ja veega väikesesse potti. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta keskmisel tulel 5-7 minutit, kuni rabarber on pehme.
Eemalda vanillikaun riisi seest, sega õrnalt juurde rabarberikompott nii, et saad siiruviirulise desserdi. Serveeri soojalt.

Allikas: Nami-nami

1 kommentaar: