kolmapäev, 28. oktoober 2009

Piparkoogi-toorjuustukook



  • 300 g piparkoogitainast
Toorjuustukate:
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 200 g naturaalset sulatatud juustu (Merevaik)
  • 1,5 dl ehk 135 g fariinsuhkrut
  • 2 muna
  • 1,5 tl kaneeli
  • 1 tl vanillisuhkrut
Kaunistuseks:
  • Piparkooke
Määri tavalise pirukavormi või lahtikäiva koogivormi põhi hoolega võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Rulli piparkoogitainas vormi põhja ja külgi katvaks kettaks ning tõsta vormi. Sega täidiseained omavahel ( soovi korral sega mikseriga läbi ), vala samuti vormi. Küpseta toorjuustukooki 175 kraadises ahjus umbes 40 minutit. ( Koogitäidis kerkib küpsemisajal üsna hoogsalt, aga vajub jahtudes tagasi ). Lase enne serveerimist koogil täielikult jahtuda, soovitavalt külmkapis. Enne serveerimist kaunista kook väikeste piparkoogide.
NB! Kook on eriti maitsev järgmisel-ülejärgmisel päeval, nii et võid varem valmis teha ja külmkapis hoida.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar