kolmapäev, 10. august 2011

Rukkipurune kohupiimakook




Nisujahuvaba tervislik ja vähemagus kohupiimakook maitseb parimalt külmalt.

Purusegu:
  • 6 dl rukkijahu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 150 g võid
  • 2 spl kakaod
Täidis:
  • 125 g hapukoort
  • 750 g kohupiima
  • 4 muna
  • 1 dl suhkrut
  • Vaniljesuhkrut
  • 300 g mustsõstraid
Puru jaoks mudi sõrmede vahel jahu, või, suhkur ja kakao ühtlaseks. Täidise ained, välja arvatud marjad, mikserda ühtlaseks seguks. Puista küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile 2/3 purusegust, kalla peale kohupiimasegu, laota sellele marjad ning kata need ülejäänud puruseguga. Küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit. Enne lahtilõikamist lase koogil jahtuda.

Allikas: Perenaine.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar