teisipäev, 30. august 2011

Kukeseene-suitsujuustu püreesupp



  • 450 g kukeseeni
  • 1 sl võid
  • 240 g suitsujuustu
  • 2 küüslauguküünt
  • 2-4 viilu saia (koorikuta)
  • 1 sibul
  • 1 l vett
  • 1 köögiviljapuljongikuubik
Puhasta seened mustusest, tükelda. Sulata potis või ning pane seened sinna praadima. Tükelda sibul ning küüslauk, lisa seentle. Kuumuta, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Valmista kuumast veest ja puljongikuubikust puljong ning lisa seentele. Lase õrnalt keema. Koori suitsujuust ning riivi jämedama riiviga. Lisa supile ning sega pidevalt, et juust täielikult lahustuks. Lisa supile saiatükid ning püreesta kuni supp on kreemise konsistensiga. Lase õrnalt keema ning vajadusel maitsesta soola-pipraga.

Allikas: Toidujutud

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar