kolmapäev, 3. august 2011

Juustukook vaarikate ja valge šokolaadiga



Põhi:
  • 250 g Digestive küpsiseid
  • 100 g sulatatud võid
Täidis 1:
  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 3 dl vaarikaid
Täidis 2:
  • 50 g valget šokolaadi
  • 3 dl hapukoort
  • 3 sl suhkrut
Kaunistuseks:
  • Vaarikaid
  • 50 g valget šokolaadi
Purusta küpsised köögikombainis või kilekotti panduna taignarulliga, sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja tõsta 30 minutiks külma. Seejärel küpseta küpsisepõhja 175 kraadises ahjus 5-6 minutit.
Vahusta omavahel toasoe toorjuust, suhkur, munad ja sidrunikoor. Sega hulka vaarikad ja vala segu koogipõhjale, küpseta 30-35 minutit.
Sulata valge šokolaad kuumaveevannis. Sega hapukoor suhkruga, lisa sulatatud šokolaad ja määri kreem ettevaatlikult koogile. Küpseta veel 15-20 minutit. Lase koogil jahtuda ja pane üheks ööks külma.
Kaunista vaarikate ja riivitud šokolaadiga.

2 kommentaari:

  1. Suurepärane juustukook! Olen teinud juba kaks korda ja täna tuleb kolmas kord. Olen pannud vaarikaid pigem küll täidisesse, seekord proovin mustikatega.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda. Mustikatega võib ka kindlasti väga hea kook tulla :)

      Kustuta