laupäev, 13. august 2011

Mustasõstrajäätis


Ilus ja väga maitsev mustsõstrane koorejäätis, mida serveerisin kakaovahvlis. Sama retsepti järgi, asendades mustad sõstrad punastega, võib proovida teha ka punasõstrajäätist.

  • 2 dl piima
  • 4 dl vahukoort
  • 4 munakollast
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 dl musti sõstraid
Kuumuta piim ja koor kastrulis keemiseni. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Vala kooresegu munavahu hulka, samal ajal pidevalt segades. Kalla segu tagasi kastrulisse ja kuumuta väiksel tulel puulusikaga segades umbes 10 minutit ehk kuni segu veidi pakseneb. Tõsta tulelt ning jahuta kärmelt külmaveevannil. Eriti kiirelt saab jahutada jääkuubikutega täidetud veevannil. Püreesta mustad sõstrad ja ühenda kooreseguga. Vala segu jäätisemasinasse ja valmista jäätis.
Masina puudumisel vala segu madalasse kaussi ja aseta sügavkülma. Vahusta seda iga poole tunni tagant, et jäätis jääks kohevam ega tekiks jääkristalle.
Paku jäätisemasinast tulnud maiust kohe või pane sügavkülma ja külmuta vähemalt 4 tundi.
Serveerimiseks võta jäätisepalliveeretajaga kenad pallid.


Allikas: "Sõstraraamat" - Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar