kolmapäev, 17. august 2011

Mustikabrülee






Imeliselt kreemja täidise ja karamellise kattega lihtne, kuid väga maitsev magustoit.


Neljale (290 kcal ports)
  • 150 g mustikaid
  • 50 g suhkrut
  • Veidi jahvatatud kaneeli
  • 0,5 sidruni mahl ja riivitud koor
  • 1 tl maisijahu + 1 tl külma vett
  • 200 g toorjuustu
  • 150 g paksu maitsetamata jogurtit (nt Kreeka jogurt)
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 4 Digestive küpsist
  • 4 sl Demerara suhkrut
Tõsta mustikad koos 1 sl suhkru, kaneeli ja sidrunimahlaga potti. Kata kastrul kaanega ja hauta 5 minutit. Sega maisijahu veega pastaks ning lisa mustikatele, kuumuta, kuniks segu on paksenenud. Tõsta mustikad kuumuskindlatesse portsjonvormidesse ja lase 10 minutit jahtuda.
Sega toorjuust, jogurt, vanilliekstrakt ja riivitud sidrunikoor nin
g ülejäänud suhkur.
Tõsta marjadele purustatud küpsised ja juustusegu.

Kata vormid toidukilega ja lase 1 tund külmas seista.
Tõsta igale magustoidule 1 sl Demerara suhkrut ja karamellista seda leeklambiga või tõsta ahju grillrežiimi alla. Tõsta karamellistatud brüleed veel 30 minutiks kuni terveks ööks külma.


Allikas: Oma Maitse (august 2011)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar