teisipäev, 30. august 2011

Mahlane ploomikook

Pehme, tihke ja mahlane hapukas-magus kook maitseb hästi nii toasoojalt kui ka külmalt. Minu koogil vajusid küll ploomid küpsemise ajal põhja, aga ega see koogi head maitset halvemaks ei teinud, vastupidi, selle asemel küpses koogile mõnus krõbe pealispind.

  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 1 dl hapukoort
  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 500 g ploome (kivideta, poolitatud)
  • 3 sl Demerara suhkrut
Sega jahu ja küpsetuspulber. Sega hapukoor ja toorjuust. Vahusta munakollased 1,5 dl suhkruga, sega hapukoore-juustuseguga. Munavalged vahusta eraldi kõvaks vahuks, vahustades lisa ülejäänud suhkur. Sega jahu toorjuustu-hapukooreseguga ja seejärel munavalgevahuga. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Lao ploomid tainale, lõikepool üleval, raputa peale Demerara suhkur. Küpseta 175 kraadises ahjus 45-65 minutit.

Allikas: Toidutare

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar