teisipäev, 2. august 2011

Juustuga üleküpsetatud spargel- ja lillkapsas




Neljale
  • 250 g lillkapsast
  • 250 g spargelkapsast
  • 3 klaasi piima
  • 100 g riivitud juustu
  • 2 spl jahu
  • 2 munakollast
  • Soola ja musta pipart
  • Vormi määrimiseks võid
Lõika spargel- ja lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane 1,5 liitrit vett keema ning maitsesta soolaga. Keeda spargel- ja lillkapsast umbes kolm minutit ning nõruta sõelal.
Prae pannil jahu koos võiga kolm minutit, pidevalt segades kalla juurde piim ning keeda vaiksel tulel 3-4 minutit. Lisa piima-jahusegule 1/2 juustu kogusest ning maitsesta soola ja musta pipraga. Võta pann pliidilt ning jahuta umbes seitse minutit. Klopi lahti munakollased ning lisa jahu-piimakastmele.
Pane spargel- ja lillkapsas võitatud küpsetusvormi(desse), kalla peale kaste ning kõige peale raputa ülejäänud riivitud juust. Küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 minutit.

Allikas: Ajakiri Tervis pluss

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar