reede, 5. august 2011

Mustsõstra-kodujuustukook




Väga maitsev kook, millel mõnus šokolaadipisaratega põhi.

  • 1 pakk Vilma küpsisepulbrit piimašokolaadipisaratega
  • 100 g hapukoort või maitsestamata jogurtit
  • 75 ml õli
  • 400 g kodujuustu
  • 200 g naturaalset sulatatud juustu Merevaik
  • 1 sidruni mahl
  • 100 g suhkrut
  • 400 ml vahukoort
  • 3-4 tl želatiini + 3-4 sl vett
  • 150 g musti sõstraid
Põhja valmistamiseks lisa pulbrile maitsestamata jogurt või hapukoor ja õli. Sega ühtlaseks massiks ning kata sellega küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi. Küpseta 190-200 kraadises ahjus 10-15 minutit.
Lase želatiinil 10 minutit külmas vees paisuda, seejärel sulata madalal kuumusel.
Täidise valmistamiseks sega omavahel Merevaik, kodujuust, sidrunimahl ning suhkur. Viimasena lisa segule mustad sõstrad, vahustatud vahukoor ja ettevalmistatud želatiin. Kalla segu põhjale ning aseta kook vähemalt 4 tunniks külmkappi.
Allikas: Vilma retseptiraamat (4 osa)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar