teisipäev, 16. august 2011

Punasesõstravõie


Magus-hapukas võie, mis sobib nii saia peale, koogi vahele kui ka jäätise valmistamiseks ja otseloomulikult niisama lusikaga otse purgist söömiseks.
600 ml - 1 l
  • 300 g punaseid sõstraid
  • 2 muna
  • 1 sidruni mahl
  • 150 g suhkrut
  • 125 g võid
Puhasta punased sõstrad ja püreesta sidrunimahlaga. Sulata või suhkruga ning sega punasesõstrapüreega. Lisa lahtiklopitud munad ja hakka saadud segu kuumutama, madalal kuumusel, pidevalt segades, ca 10 minutit, kuniks see pakseneb. NB! Keema ei tohi segu lasta! Eemalda pliidilt, jahuta toatemperatuurini ja seejärel hoia külmikus (säilib 1,5 nädalat). Soovi korral suru võie läbi sõela.

Allikas: Perenaine.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar