pühapäev, 7. august 2011

Juustune pirukas kirsstomatitega



Krõbeda ja mureda põhja ning äärtega toitev juustune pirukas.
  • 100 g võid
  • 1/2 dl kartulipudrupulbrit
  • 2,5 dl nisujahu
  • 2-3 spl külma vett
  • 250 g šampinjone
  • 2-3 spl toiduõli
  • 250-300 g singikuubikuid
  • 3-4 spl tomatipastat
  • 100 g kirsstomateid
  • 2 dl kohvikoort
  • 3 muna
  • 150 g riivjuustu
  • Soola
  • Musta pipart
Alusta taina valmisstamisest. Mõõda kaussi nisujahu, kartulipudrupulber ja toasoe või. Näpi tainas purutaoliseks. Sega hulka külm vesi ning näpi tainas ühtlaseks massiks ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud pirukavormi põhja ja äärtesse. Torka sellesse kahvliga mõned augud.
Kalla pannile toiduõli ja lisa viiludeks lõigatud seened ja kuumuta, kuni nende maht on vähenenud. Lisa pannile singikuubikud ja tomatipasta. Maitsesta musta pipra ja soolaga. Kalla singi-seenesegu tainale ning aja laiali. Puista täidise peale riivjuust. Pese kirsstomatid jooksva vee all puhtaks ning aseta juustu peale.
Löö munad kaussi lahti, vispelda kergelt läbi ning sega juurde kohvikoor. Maitsesta soolaga. Vala segu pirukale. Küpseta 175 kraadi juures 30-35 minutit või kuni pirukas on kauni kuldse välimusega.
Sobib serveerida nii kuumalt kui ka külmalt.

Allikas: Nipiraamat (mai 2010)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar