laupäev, 3. juuli 2010

Parfee rabarberi ja küpsistega


Maitsev külmutatud magustoit hamba all krõmpsuvate küpsisetükkidega, milles on pisut tunda rabarberi hapukust. Domino küpsised sobivad sellesse ideaalselt, aga võib kasutada ka teisi küpsiseid. Kõige raskem on rabarberisegu läbi sõela saada, selleks tasub rohkem aega varuda. :)

  • 200 g rabarberit
  • 2 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 4 munakollast
  • 2 munavalget
  • 4 dl vahukoort
  • 8 Domino šokolaadiküpsist
Tükelda rabarber 2 cm suurusteks tükkideks ja kuumuta kastrulis koos 1 dl suhkruga keemiseni. Hauta kaane all aeg-ajalt segades 10 minutit, kuni rabarber on pehmenenud. Tõsta tulelt, jahuta ja suru segu läbi sõela. Vahusta munakollased, 0,5 dl suhkrut ja vanillsuhkur kohevaks vahuks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, vahustamise lõpupoole lisa ülejäänud suhkur. Vahusta koor. Sega omavahel rabarberisegu, munakollase- ja munavalgevaht ning vahukoor. Lõpuks sega õrnalt hulka murendatud küpsised. Vala segu piklikku keeksivormi ja pane vähemalt 8 tunniks sügavkülma.
Kasta vorm korraks kuuma vette ja kummuta serveerimisalusele. Kaunista murendatud küpsistega ja lõika viiludeks.
Allikas: "Jäised ahvatlused" - Angeelika Kang

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar