PÕHI:
- 360 g šokolaadiküpsiseid
- 175 g võid
- 5-6 tl (u 20 g) želatiini
- 1 dl vett
- 400 g toorjuustu (nt CremeBonjour)
- 4 dl 35% rõõska koort
- 4 dl maasikaid
- 2,5 dl suhkrut
- Maasikaid
Pane želatiin kaussi, kalla peale külm vesi ja jäta 5 minutiks punduma. Samal ajal vahusta koor 0,5 dl suhkruga tugevaks vahuks. Suuremas kausis vahusta toasoe toorjuust ülejäänud suhkruga. Sega toorjuustuvahu hulka vahukoor ja tükeldatud maasikad. Sulata želatiin kuumaveevannil ja nirista peene joana pidevalt segades toorjuustu-vahukoore-maasika segu hulka. Kalla kate küpsisepõhjale ja tõsta kook vähemalt 4-12 tunniks külma.
Enne serveerimist võta kook vormist välja ja kaunista maasikatega.
Allikas: Selveri retseptikalender 2009
Väga hea ja mahe! Kaunistuseks panin peale sulatatud tumedat shokolaadi. See tort läheb kindlasti kordamisele.
VastaKustuta