kolmapäev, 14. juuli 2010

Maasika-šokolaadikook






PÕHI:
  • 360 g šokolaadiküpsiseid
  • 175 g võid
KATE:
  • 5-6 tl (u 20 g) želatiini
  • 1 dl vett
  • 400 g toorjuustu (nt CremeBonjour)
  • 4 dl 35% rõõska koort
  • 4 dl maasikaid
  • 2,5 dl suhkrut
KAUNISTUSEKS:
  • Maasikaid
Purusta küpsised köögikombainis, lisa sulavõi ja sega ühtlaseks massiks. Vooderda lahtikäiv ümmargune koogivorm (24-26 cm läbimõõduga) küpsetuspaberiga. Suru küpsisemass vormi põhja ja lase külmkapis seista kuni valmistad katte.
Pane želatiin kaussi, kalla peale külm vesi ja jäta 5 minutiks punduma. Samal ajal vahusta koor 0,5 dl suhkruga tugevaks vahuks. Suuremas kausis vahusta toasoe toorjuust ülejäänud suhkruga. Sega toorjuustuvahu hulka vahukoor ja tükeldatud maasikad. Sulata želatiin kuumaveevannil ja nirista peene joana pidevalt segades toorjuustu-vahukoore-maasika segu hulka. Kalla kate küpsisepõhjale ja tõsta kook vähemalt 4-12 tunniks külma.
Enne serveerimist võta kook vormist välja ja kaunista maasikatega.
Allikas: Selveri retseptikalender 2009

1 kommentaar:

  1. Väga hea ja mahe! Kaunistuseks panin peale sulatatud tumedat shokolaadi. See tort läheb kindlasti kordamisele.

    VastaKustuta