Magus-hapukas sidrunikreem ja maasikad krõbeda lehttaigna kaisus maitsevad võrratult. Mmm...
SIDRUNIKREEM:
- 3 suurt muna
- 2 dl suhkrut
- 50 g võid
- 1 sidruni mahl
- 1 sl riivitud sidrunikoort
VAHELE JA PEALE:
- 300-400 g maasikaid
- 1 muna määrimiseks
- Tuhksuhkrut pealeraputamiseks
Alusta sidrunikreemi valmistamisest, kloppides munad suhkruga kausis lahti. Tõsta anum kuumaveevannile ja kuumuta pidevalt segades, kuni mass on hapukooretaoline. Selleks kulub kümmekond minutit. Võta nõu tulelt. Kui kreemis on tükke, hõõru see läbi sõela. Lõika või väikesteks tükkideks, lisa kreemile ja klopi selle sulamiseni. Lisa riivitud sidrunikoor ja-mahl. Lõika taina küljest kolmandik ära ning rulli ülejäänu 2-3 mm paksuseks ja 10x40 cm suuruseks ristkülikuks. Tõsta tainaplaat küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja torka kahvliga augud sisse. Klopi muna lahti ja määri tainas poole munaga. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit. Võta välja ja lase jahtuda. Määri põhjale sidrunikreem ning lao peale kas terved või poolitatud maasikad. Rulli järelejäänud tainatükk õhukeseks plaadiks, mis on igast küljes 3 cm laiem kui põhi. Tee terava noaga 3 cm tagant sisselõiked nii, et ääred jäävad kokku. Tõsta kate pirukale ja määri ülejäänud munaga. Küpseta 220 kraadises ahjus 8 minutit, seejärel alanda kuumust ja küpseta 200 kraadi juures veel 15 minutit. Puista üle tuhksuhkruga.
Allikas: "Nutika perenaise kokaraamat" - Lia Virkus, Pille Enden
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar