neljapäev, 8. juuli 2010

Valge šokolaadi kook jõhvikatega






Magusat valge šokolaadiga täidist tasakaalustavad hapud kattes olevad jõhvikad. Kes ei armasta väga hapusid marju võib kattes jõhvikad välja jätta ja teha ainult glögitarretise.
PÕHI:
  • 180 g piparkooke
  • 75 g võid
TÄIDIS:
  • 4 želatiinilehte
  • 2 sl kuuma vett
  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 150 g valget šokolaadi
  • 0,5 dl suhkrut
  • 250 g kohupiima
KAUNISTAMISEKS:
  • 5 dl külmutatud jõhvikaid või pohli
  • 3 dl glögi
  • 3 želatiinilehte
Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhja küpsetuspaberile. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi. Täidise komponendid tõsta juba eelnevalt külmkapist välja, et need oleksid koogi valmistamise ajaks toasoojad. Leota želatiinilehti külmas vees. Vahusta koor. Sulata valge šokolaad, jahuta pisut ja sega vahukoorega. Lisa kohupiim ja suhkur. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata kuumas vees. Vala peene nirena šokolaadivahu hulka. Sega hoolikalt. Tõsta täidis põhjale ning jäta ööseks külmkappi tarduma. Leota kaunistamiseks mõeldud želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Kuumuta glögi potis. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata kuumas glögis. Jahuta. Laota külmunud marjad koogile. Tõsta glögi lusikaga ühtlaselt marjadele. Lase pool tundi külmkapis tarduda.
Allikas: "100 kooki 3" - Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar