teisipäev, 27. juuli 2010

Mustikajäätis






Kuuele-kaheksale
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • Poole sidruni koor ja mahl
  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 3 dl mustikaid + 0,5 dl suhkrut
Eralda munakollased valgetest. Pane rebud, suhkur, riivitud sidrunikoor ja -mahl kastrulisse ning kuumuta väiksel tulel segades, kuni mass on helekollane ja kissellitaoline. Lase jahtuda ja vahusta siis kohevaks. Mikserda munavalged ja rõõsk koor eraldi kõvaks vahuks. Püreesta mustikad ja sega 0,5 dl suhkruga. Ühenda munakollasevaht kõigepealt mustikapüree, siis vahustatud munavalgete ja koorega. Vala vormi ja kata kilega, lase seista sügavkülmas vähemalt 5 tundi. Võta vorm külmast ning tõsta hetkeks kuuma vette. Seejärel kummuta sisu välja või tõsta lusikaga portsjonid.
Allikas: "Nutika perenaise kokaraamat" - Lia Virkus, Pille Enden

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar