laupäev, 10. juuli 2010

Maasika-martsipanikook










Magus suussulav martsipanine kook hamba all krõmpsuvate mandlilaastudega. Kõige paremini maitseb külmkapikülmalt, kui on mõned tunnid külmkapis oma aega oodanud :)
PÕHI:
  • 3 dl jahu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 150 g võid
  • 2 sl külma vett
TÄIDIS:
  • 100 g martsipanimassi
  • 2 munakollast
  • 0,5 dl suhkrut
  • 4 dl hapukoort
  • 1 sl vanillsuhkrut
  • 300-500 g maasikaviilusid
  • 1 dl mandlilaaste
Haki jahu, suhkur ja või segamini. Lisa juurde vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas 28 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtele, torka kahvliga augud sisse. Pane 30 minutiks külmkappi. Küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit.
Vahusta munakollased suhkruga. Tükelda martsipanimass ja lisa koos hapukoore ja vanillsuhkruga munakollastele. Sega ühtlaseks massiks. Vala täidis eelküpsetatud põhjale, laota peale viilutatud maasikad ja raputa üle mandlilaastuega. Küpseta 200 kraadises ahjus 25 minutit.
Allikas: "100 kooki 3" - Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden

2 kommentaari: