kolmapäev, 7. juuli 2010

Müsli-marjakook





Vahuse tekstuuriga tarretatud maitsev mustikate ja maasikatega kook, millel mõnus müslipõhi.




PÕHI:
  • 100 g võid
  • 4-5 dl müslit (kasutasin krõbedat müslit)
KATE:
  • 4 dl hapukoort
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 sl želatiini
  • 1,5 dl piima või vett
  • 250 g maasikaid
  • 200 g mustikaid
  • 2 dl 35% rõõska koort
KAUNISTUSEKS:
  • Müslit
  • Marju
Kata 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Sulata või ja sega müsliga. Soovitav on kasutada ilma suuremate pähkli- ja puuviljatükkideta müslit. Tõsta segu vormi, silu ühtlaseks ja aseta katte tegemise ajaks külmkappi. Katte valmistamiseks sega želatiin piima või veega ja lase paisuda. Sulata kuumas veevannis. Sega toasoe hapukoor suhkru ja marjadega. Vala sellesse peene nirena pisut jahtunud želatiin, sega hoolikalt. Hapukoore ja želatiini temperatuur peaks olema enam-vähem võrdne, siis ei tõmbu želatiin klompi. Viimasena sega hulka vahustatud koor. Tõsta täidis põhjale. Enne serveerimist lase koogil 4-5 tundi külmkapis tarduda. Võta vormist välja, kaunista küljed müsliga ja raputa peale marjad.
Allikas: "100 kooki 3" - Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar