teisipäev, 20. juuli 2010

Küpsetatud juustu-mustikakook










Hästi kreemjas ja suus-sulav kook. Küpsetasin koogi õhtul valmis ja järgmisel päeval sõime külmkapikülmana. Kuigi küpsetamisel pole kasutatud vesivanni ei ole kook üldsegi kuiv.
PÕHI:
  • 75 g võid
  • 200 g Digestive küpsiseid
  • 2 sl kohvikoort või vett
  • 2 sl suhkrut
TÄIDIS:
  • 200 g (4 dl) mustikaid
  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 muna
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 2 dl maitsestamata kohupiimapastat
  • 1 sl maisi- või kartulitärklist
KAUNISTAMISEKS:
  • 1 dl vanillikohupiimapastat
  • Mustikaid
Sulata või. Pudenda küpsised käte vahel või köögikombainis. Sega tainakomponendid kokku ning vajuta tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale. Hõõru mustikad läbi tiheda sõela. Sega marjapüree ülejäänud täidiseainetega ühtlaseks ja kalla vormi. Küpseta 150 kraadises ahjus tund aega. Lase koogil täielikult jahtuda, kata õhukeselt kohupiimapastaga ja kaunista ilusate tervete marjadega.
PS! Koogi võid juba päev enne serveerimist valmis küpsetada ja külmkapis hoida ning vahetult enne serveerimist kaunistada.
Allikas: "Marjaraamat" - Lia Virkus, Maire Suitsu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar