reede, 30. juuli 2010

Piparkoogikriimuline jäätisetort




Suus-sulav, koorene ja rammus jäätisetort maitseb hästi ka talvel. Talvisemaks muudavadki selle tordi piparkoogid, muul ajal võib sama jäätisetorti valmistada ka küpsistega. 


  • 100 g võid
  • 300 g piparkooke
  • 100 g šokolaadikomme, väiksemaks hakituna (võivad olla erinevad sordid)
Jäätisemass:
  • 6 dl 35% rõõska koort
  • 300-400 g kondenspiima (suhkruga)


Sulata või pliidil. Purusta piparkoogid peeneks ja sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks.
Jäätisemassi valmistamiseks vahusta vahukoor, kuni moodustuvad pehmed tipud. Lisa kondenspiim ja vahusta veel veidi, kuniks kõik ilusti seguneb.
Vooderda kandiline kõrgete äärtega vorm (17x25 cm) või lahtikäiv ümmargune (Ø24cm) vorm toidukilega. Jaga küpsise-võisegumass kolmeks ja suru 1/3 küpsisekogus vormi põhja. Vala peale pool jäätisemassikogusest ning aseta peale kommitükid. Raputa peale 1/3 küpsisesegu ja vala peale ülejäänud jäätisemass. Kõige peale pane ülejäänud küpsisepuru ning suru kergelt käega peale, et küpsisepuru kinnituks. Aseta sügavkülma vähemalt 6 tunniks. Ja valmis ta ongi!

Allikas: Kokkama Ragnega


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar