Eriti hästi maitseb kook siis kui saab mõned tunnid või järgmise päevani külmkapis seista, siis on besee mõnusalt pehme, aga kohe serveerides on see hea krõbe.
PÕHI:
- 3 munakollast
- 1 terve muna
- 1,5 dl suhkrut
- 150 g margariini
- 2,5 dl jahu
- 1 tl vanillsuhkrut
- 2 tl küpsetuspulbrit
BESEE:
- 3 munavalget
- 2 dl suhkrut
- 1 dl mandlilaaste
TÄIDIS:
- 2,5 dl vahustuvat vanillikastet
- 200 g vaarikaid või väikesi maasikaid
Mikserda munakollased, terve muna ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa sulatatud ja jahutatud margariin, seejärel hoolikalt läbi segatud kuivained. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Beseemassiks mikserda munavalged läikivaks vahuks ning lisa edasi vahustades vähehaaval suhkur. Jaga mass lusika abil kuhjakestena tainale ning silu palettnoaga ühtlaseks õhukeseks kihiks. Riputa peale mandlilaastud ja küpseta alumisel siinil 175 kraadi juures 20 minutit. Tõsta restile jahtuma. Lõika täiesti jahtunud küpsetis pooleks ning kata üks pool tugevaks vahuks vahustatud vanillikastmega. Jaga vaarikad või poolitatud maasikad ühtlaselt vahu peale, kata teise poolega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar