PÕHI:
- 180 g heledaid küpsiseid
- 75 g võid
- 2 dl 35% rõõska koort
- 2 dl marjajogurtit (kasutasin vaarika-ananassi jogurtit)
- 400 g maitsestamata kohupiimapastat
- 200 g värskeid või külmutatud vaarikaid (või maasikaid, mustikaid)
- 90 g küpsiseid
- 1 dl suhkrut
- 3 sl želatiini
- 1 dl mahla
Mõõda želatiin mahla sisse ja lase paisuda 5-10 minutit. Vahusta koor, lisa suhkur, jogurt ja kohupiimapasta ning mikserda läbi. Murenda ka küpsised kohupiimasegusse.
Sulata želatiin väiksel kuumusel pidevalt segades ja jäta jahtuma 5 minutiks. Seejärel nirista želatiinilahus kohupiimasegu hulka, samal ajal pidevalt vahustades. Lisa kiirelt ka vaarikad (võivad olla külmunud), sega läbi. Vala kate küpsisepõhjale (tee seda kiirelt, sest kohupiimamass hakkab marjade lisamisel kohe tarduma). Kata vorm pealt kilega, tõsta külmkappi ja lase tarduda 4 tundi kuni üle öö.
Allikas: "Anna-Liisa kokaraamat 2"
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar