esmaspäev, 21. juuni 2010

Rabarberi-plaadikook





Lihtsasti valmistatav rabarberikook maitseb hästi nii soojalt kui järgmisel päeval külmalt. Selle koogi valmistamisega saavad hakkama ka algajad küpsetajad. Sama retsepti järgi saab kooki valmistada ka õunte või marjadega.


  • 5 muna

  • 4 dl suhkrut

  • 4 dl pannkoogijahu

  • 1 tl küpsetuspulbrit

  • 1 dl hapukoort

  • 200 g võid või margariini

  • 500-700 g tükeldatud rabarberit

  • Soovi korral tuhksuhkrut ja/või kaneeli kaunistamiseks

Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa sulatatud rasvaine, hapukoor ja tükeldatud rabarberid, sega ühtlaseks massiks. Laota plaadile ning küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit. Puista soovi korral üle tuhksuhkru ja/või kaneeliga. NB! Kaneeli võid segada ka taina sisse.


Allikas: "Nutika perenaise kokaraamat" - Lia Virkus, Pille Enden

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar