Lihtsasti valmistatav rabarberikook maitseb hästi nii soojalt kui järgmisel päeval külmalt. Selle koogi valmistamisega saavad hakkama ka algajad küpsetajad. Sama retsepti järgi saab kooki valmistada ka õunte või marjadega.
- 5 muna
- 4 dl suhkrut
- 4 dl pannkoogijahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 dl hapukoort
- 200 g võid või margariini
- 500-700 g tükeldatud rabarberit
- Soovi korral tuhksuhkrut ja/või kaneeli kaunistamiseks
Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa sulatatud rasvaine, hapukoor ja tükeldatud rabarberid, sega ühtlaseks massiks. Laota plaadile ning küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit. Puista soovi korral üle tuhksuhkru ja/või kaneeliga. NB! Kaneeli võid segada ka taina sisse.
Allikas: "Nutika perenaise kokaraamat" - Lia Virkus, Pille Enden
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar