teisipäev, 8. detsember 2009

Virsiku-punasesõstrakook

Virsiku-punasesõstrakoogile annavad hapukust punased sõstrad, magusust virsikud ja mahedust hapukoorekreem.

Põhi:
  • 200 g võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 4 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
Kate:
  • 2 dl hapukoort
  • 2 muna
  • 4 sl suhkrut
  • 2 tl vanill- või vanilliinsuhkrut
  • 1 suur purk virsikukompotti
  • 2 dl (külmutatud) punaseid sõstraid
Kuumuta ahi 200 kraadini. Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval ja pidevalt segades munad. Sega omavahel (põhja) kuivained ning lisa võivahule. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta 10 minutit. Katte jaoks sega hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur ühtlaseks massiks. Vala segu tainale. Lao peale viilutatud virsikud ja (külmutatud) punased sõstrad. Küpseta kooki veel 20 minutit. Lõika jahtunult ruutudeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar