kolmapäev, 30. detsember 2009

Lihtne Tarte Tatin ehk tagurpidi õunakook

Ilmakuulsa Prantsuse õunakoogi lihtsam variant. Maitselt mõnusalt magus ja ilusat värvi kook.

Vormi põhjale:
  • 50 g võid
  • 1,5 dl fariinsuhkrut
  • 4-6 õuna (soovitavalt kõvad ja hapud)
Tainas:
  • 1,5 dl nisujahu
  • 1 sl kardemoni
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g pehmet võid
  • 100 g suhkrut
  • 2 muna
Määri või ühtlase kihina vormi põhjale ja raputa peale fariinsuhkur. Koori ja viiluta õunad ning lao fariinsuhkru peale.
Sega kokku jahu, kardemon ja küpsetuspulber. Taina valmistamiseks lisa pehmele võile esmalt suhkur ja sega ühtlaseks. Nüüd lisa ühekaupa munad, seejärel maitsestatud jahu. Laota tainas õunte peale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pind on kuldpruun. Lase hetk jahtuda ja kummuta kook serveerimisalusele, nii et õuntega pool jääb pealmiseks.
Koogi võib valmistada ka rabarberite või pirnidega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar