reede, 11. detsember 2009

Mustsõstra-hapukoorekook


Maitsev ja lihtsalt valmiv kook. Serveeri seda valmistamispäeval, muidu muutub põhi nätskeks.
Umbes 8-le

Põhi:
  • 125 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 3 dl jahu
Täidis:
  • 200 g hapukoort
  • 1 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5 tl vanillsuhkrut
  • 3 dl mustsõstraid
  • 1 dl mandlilaaste
Sega või, suhkur ja jahu. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning tõsta 24 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtele. Sega hapukoor, muna, tavaline ja vanillisuhkur ning kalla põhjale. Riputa peale ka mustad sõstrad. Puista üle mandlilaastudega ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

1 kommentaar:

  1. mandleid oli vähe, siis panin nats kookoshelbeid, ja jahu asemel jahvatasin kaerahelbeid põhja sisse :)

    VastaKustuta