laupäev, 5. detsember 2009

Karusmarjakissell bubertiga


Kõige maitsvam, kui kissell on leige ning bubert külmkapikülm :)

Retsepti leidsin toidutarest.

Kuuele

Kissell:
  • 675 g karusmarju
  • 2 kaneelikoort
  • 225 g suhkrut
  • 450 g vett
  • 4,5 tl tärklist
Bubert:
  • 600 g piima
  • 60 g mannat
  • 6 muna
  • 6 sl suhkrut
  • 3 tl vanillsuhkrut
Soovi korral püreesta tikrid saumikseriga. Kisselliks aseta kõik komponendid, välja arvatud tärklis, potti ja lase keema. Keeda, kuni marjad on pehmed. Sega tärklis vähese külma veega, lisa kisselli hulka ja kuumuta kisselli paar minutit.
Bubertiks keeda esmalt piimast ja mannast mannapuder. Vahusta munakollased suhkruga ja sega väikese osa kuuma pudruga. Vala manna ja muna segu ülejäänud pudru hulka ja kuumuta keemiseni, kuid ära lase massil keema minna. Klopi munavalged tugevaks vahuks ja lisa ülejäänud massi sekka. Kuumuta taas keemiseni. Tõsta pott tulelt ja aseta bubertimass külma kaussi. Serveeri koos tikrikisselliga.
NB! Kui kasutad kissellis maisitärklist, võid lasta kisselli koos tärklisega keema. Kartulitärklist võid vaid kuumutada, aga mitte keema lasta, sest siis laguneb tärklis ära ja kissell ei paksene.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar