Valmistamise aeg umbes 1 tund ja 30 minutit.
Tainas:
- 2,5 dl nisujahu
- 2 spl suhkrut
- 100 g margariini või võid
- 1 munakollane
Täidis:
- 5 dl mustsõstraid
- 100 g pähkleid
- 35 g mandlilaaste
- 75 g margariini või võid
- 0,5 dl suhkrut
- 1 spl nisujahu
- 1 spl piima
Sega toasoe või hulka suhkur, nisujahu ja munakollane. Võid seda teha nii käsitsi näppides kui ka mikserdades. Tõsta tainas umbes 30 minutiks külmikusse tahanema. Suru tainas 22 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta koogipõhja ahju allosas 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit. Samal ajal kui põhi jahtub, valmista täidis. Sulata rasvaine potis, lisa juurde piimaga segatud nisujahu, suhkur, tükeldatud pähklid ja mandlilaastud. Hauta madalal kuumusel 2-3 minutit, kuid ära keema lase. Täida pirukapõhi mustsõstardega ja kata piimaseguga. Küpseta ahjus 225 kraadi juures umbes 10 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar