laupäev, 14. juuli 2012

Valge šokolaadi ja rabarberi jäätis


Rammus jäätis, milles tunda nii rabarberi hapukust kui ka valge šokolaadi magusat maitset.



  • 300 g rabarberit
  • 0,5 dl vett
  • 1 dl suhkrut
Jäätisemass:

  • 4 dl piima
  • 6 munakollast
  • 100 g valget šokolaadi
  • 2 dl suhkrut
  • 6 dl vahukoort
Tükelda rabarberid ning kuumuta kastrulis koos vee ja suhkruga pehmenemiseni. Tõsta tulelt, püreeri segu ja jahuta.
Kuumuta kastrulis piim keemiseni. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Kalla piim vähehaaval ja pidevalt vahustades munavahu hulka. Kalla segu tagasi kastrulisse ja kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni segu veidi pakseneb. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni see sulab. Tõsta tulelt ja jahuta kiiresti külmaveevannis. Kalla juurde külm vahustamata koor ja rabarberipüree. Lase segul külmkapis täileikult maha jahtuda.
Käivita jäätisemasin, vala segu masinasse ja valmista jäätis.
Jäätisemasina puudumisel kalla jäätisesegu madalasse metallist kaussi ja tõsta sügavkülma. Klopi iga 30 minuti tagant segu mikseri või vispliga, et see jääks kohevam ega tekiks jääkristalle. Serveeri kohe või pane segu karbiga sügavkülma. Külmuta vähemalt 4 tundi ja veereta jäätisepalliveeretajaga pallid.

Allikas: "Šokolaad"



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar